Meer dan vijfduizend eigenaars van zonnepanelen laten geld liggen naar nieuws overzicht

29 Augustus 2018

Sinds november 2016 moeten eigenaars van zonnepanelen zich opnieuw registeren bij hun distributienetbeheerder, daarvoor was dat bij de Vlaamse energieregulator. "Ik vind het weinig klantvriendelijk dat de distributienetbeheerders nu al bijna twee jaar wachten tot mensen zichzelf registreren", zegt Vlaams parlementslid Johan Danen (Groen), die de gegevens opvroeg bij Tommelein. "Als het gaat om te betalen zijn Infrax en Eandis wel daar, maar als het gaat om te geven blijkbaar niet."

Björn Verdoodt, woordvoerder van Infrax, vindt het dan weer "logisch dat je bij de start van een nieuwe databank werkt met gecontroleerde gegevens."

Recupereren
Volgens het kabinet van minister Tommelein kunnen de mensen die zich aanmelden bij de distributienetbeheerder, het geld alsnog recupereren. Een automatische uitbetaling - waar Danen in de krant voor pleit - kan niet, klinkt het."'Een automatische uitbetaling is niet mogelijk, aangezien de stand op de groenestroommeter doorgegeven moet worden. De distributienetbeheerders kunnen onmogelijk een bedrag toekennen als ze niet weten hoeveel je geproduceerd hebt."

Bron: Moneytalk

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons