BUITENLANDS VASTGOED naar nieuws overzicht

22 April 2024

Meer dan 6.000 Belgen hebben vorig jaar een stulpje in het buitenland aangekocht. Dat zijn er een pak minder dan in 2022. Spanje en Frankrijk blijven de populairste landen voor de aankoop van een tweede verblijf.

Vorig jaar gingen 6.264 Belgen over tot een aankoop van buitenlands vastgoed, zo blijkt uit cijfers die de krant De Zondag opvroeg bij de federale overheidsdienst Financiën. Van de 88 verschillende landen waar verblijven zijn gekocht, steken er twee met kop en schouders bovenuit: Spanje en Frankrijk. Daar vinden meer dan 60 procent van alle aankopen door Belgen plaats. 

Top 10
In de top 10 staan ook nog Italië, Nederland Portugal en Polen, maar ook Griekenland, Duitsland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Belgen moeten sinds 2021 het vastgoed dat ze al bezaten of sindsdien hebben verworven aangeven bij de belastingsdienst. Zo’n 220.000 landgenoten hebben dat inmiddels gedaan. Vorig jaar konden wel beduidend minder mensen hun buitenlandse droom verwezenlijken dan het jaar voordien. In 2022 ging het nog om 9.024 belastingplichtigen.

Bron: CIB

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons