Nieuws

Lenen voor een huis nooit zo goedkoop

18 April 2019

Wie de voorbije weken een woonkrediet afsloot, deed dat aan historisch lage tarieven. 1,28 procent. Dat tarief kreeg een klant bij KBC voor een hypothecaire lening op 20 jaar met een vaste rentevoet, blijkt uit gegevens van de vergelijkingssite Spaargids.be. Daar kunnen consumenten tarieven die ze van hun bank krijgen melden en vergelijken.

Lees meer

Nieuw EPC+

29 November 2018

Op 1 januari komt het EPC in een nieuw jasje te zitten.

Lees meer

Meer dan vijfduizend eigenaars van zonnepanelen laten geld liggen

29 Augustus 2018

Exact 5.383 eigenaars van zonnepanelen die recht hebben op groenestroomcertificaten, hebben zich nog altijd niet opnieuw geregistreerd bij hun distributienetbeheerder. Daardoor krijgen ze geen vergoeding voor hun groene stroom. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld), schrijft Het Belang van Limburg.

Lees meer

Verkoop luxe vastgoed piekt

05 Juli 2018

 

De markt van het luxevastgoed trekt voor het eerst in jaren weer aan. Villa's raken vandaag dubbel zo snel verkocht als vijf jaar geleden, en meer dan ooit aan jonge gezinnen en tweeverdieners. Dat blijkt uit een marktanalyse van Van der Build, onderdeel van Dewaele Vastgoedgroep en gespecialiseerd in luxe vastgoed.

Lees meer

Vlaams huurdecreet goedgekeurd: 3 maanden waarborg ipv 2

24 Mei 2018

 

Wie een woning wil huren, zal vanaf 2019 niet langer maximaal twee maar drie maanden huurwaarborg moeten betalen. Dat is een van de bepalingen van het nieuwe Vlaamse Huurdecreet dat de regering heeft goedgekeurd

Lees meer

Nationale Bank keurt kredietverzekering woonleningen goed onder voorwaarden

09 Mei 2018

 

Kredietverzekeringen zijn een optie om ervoor te zorgen dat particulieren 100 procent van de waarde van hun huis kunnen lenen, zolang aan bepaalde voorwaarden is voldaan

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons