Diensten

Asbestattest

Het asbestattest is een verslag dat de asbestveiligheid van uw woning in kaart brengt. Bij de verkoop van uw woning moet u een geldig asbestattest kunnen voorleggen. GROUP B werkt nauw samen met deskundige keurders. 

Wanneer bij de asbestinventaris van uw woning een aantal overtredingen of gebreken vastgesteld worden, betekent dit niet dat de verkoop van de woning niet kan doorgaan. U heeft als verkoper enkel de verplichting om een asbestattest af te leveren aan de koper, zodat hij tijdig geïnformeerd wordt omtrent de staat van de woning.

Stelt het asbestattest asbestmaterialen met een verhoogd risico vast, dan moet de eigenaar maatregelen nemen. Bij renovaties moet de eigenaar asbest dat eenvoudig bereikbaar wordt onmiddellijk verwijderen, opnieuw insluiten mag niet.

Tegen 2032 moet elke woning van voor bouwjaar 2001 over een asbestattest beschikken, of het nu te koop staat of niet. Belangrijk: de nieuwe informatieplicht geldt niet alleen voor residentieel vastgoed, maar ook voor winkels, horeca, kantoren, industriegebouwen, …

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons